Kategoriarkiv: Glädje

Söndagstur

När jag var liten tog vi ofta bilen på söndagen och åkte en tur.
Minns att jag gillade det, att sitta där bak i baksätet med systern min.
Vikingarna, Alf Robertsson m.fl. spelade glatt ur högtalarna i bilen där vi for fram längs landsvägen.
Vi sjöng med i baksätet,
vilket resulterat i att man kan en hel del texter av dem haha….

Fick en riktigt Flashback tillbaka till den tiden . Idag tog vi oss en söndagstur med bilen, Jag i baksätet , mannen och sonen där fram.
Musiken spelade lika glatt i dag kanske inte vikingarna men väl musik som passar mig och som man gärna sjunger med i och precis som då var de där fram som valde låtarna :)

Våran tur idag gick genom grönskande ängar och härlig bokskog.
Målet för dagen var att besöka Cafè Stegared som ligger vid åkulla bokskogar. Har ni inte varit där så tycker jag ni ska ta er dit en söndag och dricka kaffe ni blir inte besvikna. Hembakat och en omgivning som är så vacker och avstressande.

13466019_1293083290717007_3497042824749233300_n

Drar mig nu tillbaka med fina minnen och en härlig dag och laddar för veckan som kommer.

Kram Erika

Gökotta

Började dagen med gökotta med goa vänner .
Det var några år sedan vi var iväg och lyssnade på göken just på kristi himmels färds dag.  Men i år vad det dags och vilken tur med vädret vi fick, sol på en blå himmel och ljumna vindar. Bättre kunde det inte vara.

Turen gick till Hyltenäs kulle och vi var inte ensamma om att ta oss dit.
Vägen slingrar sig upp för kullen, ett hav med vitsippor fyller vägrenen och som täcker marken under träden på vägen upp.
Det är så magiskt så man får rysningar av välbehag att skåda detta vackra.

Visst är det härligt att ta dan som den kommer utan några krav och måsten, bara få vara i stunden med sin kaffekorg, njuta av vännerna och utsikten som Hyltenäs kulle bjöd oss på.
Ni som undrar ;) nä vi hörde ingen gök .

DSC_0149

Kram Erika

Dagens tacksamhet !

 Har träffat många, både de som besökt mig i min stuga och vid andra tillfällen då de har kommit fram och berättat att de följer och läser min blogg.
Om ni visste vad det värmer och hur glad jag blir <3
Nu är det ju inte varje dag som det skrivs i bloggen , det kan gå veckor emellan. Men ändå har jag en skara läsare som väntar på mina inlägg.
Å jag som bara skriver för att jag tycker det är så roligt och att kunna få ner mina ord i min blogg.
Sen att någon läser det och kan ta till sig saker och få små tips för att själva må bra av mina inlägg, är ju så underbart att få höra.
Tack ,Tack alla <3

Det här har blivit dagens tacksamhet för mig och min blogg idag .

Vad har nu varit dagens tacksamhet för dig ?

329

Kram Erika

Nu är jag på gång :)

Ja då har vi lämnat 2015 och vi skriver nu 2016. Ja det har vi nu gjort i 17 dagar :)

Nytt år och nya möjligheter. Varje år tycker jag det är lika spännande att ha ett oskrivet blad, känns som att börja om på nytt på något sätt. Man vet vad man lämnar men inte vad som väntas. Om jag nu tänker på mitt lilla företag Erikas taktila stunder så är det ju vad jag gör det till . 2015 hände så mycket roligt,jag vågade satsa på att arbeta fullt ut och det var och är en häftig känsla. Att stå på egna ben. Jag styr och bestämmer över min dag ,min arbetsinsats och vad jag vill satsta på och lägga min energi.

Men att ha eget , gäller det att hålla igång , ha tilltro och tiilit på att det går bra . Vissa dagar har jag tvivlat på mig själv , men då gäller det att styra om och hitta fokus igen. Som tur är har dom dagarna varit väldigt få. Tror säkert att det är någon som känner igen sig .

Blev glad härom dagen när jag läste i Emmas blogg . Där hade hon nämnt mig.
Det gör mig extra glad att få bekräftat att det man gör , gör gott för andra och att få andra att må bra.
I dagens samhälle är det så viktigt att stanna upp, ta hand om sig själv för en stund. För att sedan kliva ut genom dörren som en lite mer energifylld människa.

Till veckan som kommer ska jag ha en liten frukostträff i stugan. Ska bli så roligt att få sitta ner och prata om företagandet men andra drivna tjejer.
Tror att jag ska ge dom en upplevelse i meditation, ja vi får se!
Berättar mer om det i veckan . Pennan är igång känner jag, så mer blogg inlägg blir det framöver :)

Önskar en go söndagkväll ! Så ses vi framöver.

Kram Erika

Det värmde

När jag bestämde mig för att pröva att jobba med mitt företag här hemma på heltid, visste jag nog inte hur roligt det skulle bli.
Att kunna få styra över min tid och göra det jag brinner för på heltid. Om ni visste vad jag myser om dagarna.

För fyra år sedan började jag min resa med min stuga här hemma på gården.
9 Maj 2011 tog jag emot min första kund i stugan.
Minns att jag var så lycklig att ha eget.

Jag lyssnade inte på de som sa, tror du att det går att ha en stuga med mottagning och att det är någon som åker ut hit för att få massage . Nu bor vi ju en bit ut på landsbygden givetvis, men jag valde att lyssna på min inre röst som sa : Gör det, du klarar det.

Ja fyra år senare lever jag på det, kanske blir jag inte jätte rik på det.
Men rik på glädje och lycka att få göra det jag gillar,
att få ta emot och pyssla om er kunder.

Ny mapp (3)
Idag fick jag pyssla om en äldre dam som fullständigt gillade taktil massage, att ge henne den där rogivande timmen att få lämna omvärlden för en stund  , få nya krafter och energi att orka mer i vardagen.
Se dom där glädjefyllda och lysande ögonen som hon hade när hon begav sig hemåt igen, gjorde mig så lycklig och en tro på att fortsätta med det jag håller på med.
Och hennes ord till mig när hon gick genom dörren: Du har så varma goa händer och jag känner mig fylld av varm energi Tack Erika!

Dom orden gjorde min dag och det värmer mig fortfarande så här sent på kvällen.

Kram Erika

På väg….

Fredag och 1 Maj.
När det är fredag är det fotoutmaning inne hos fröken foto och
dagens tema är ”På väg”

Igår firade vi Valborg här hemma på gården med att ha vårat egna lilla ko släpp, med våra två kossor.
På väg ut i det fria släpptes de på grönbete. Pia hade bråttom ut från ladugården medans Fia tog det lilla lugna med att upptäcka världen som fanns utanför dörren, varför ha bråttom.
Väl ute på åkern, sprang de lyckliga och fria och hela världen framför sig.
Fick mig att känna mig så där lycklig själv och en tanke slog mig att man har tillfällen i livet eller rätt ofta som tanken slår mig att jag skulle vilja springa ut genom dörren och bara gör glädjeskutt och ropa av lycka men grannarna skulle nog börja undra vad som händer borta hos oss ha ha….

Mer Glädjeskutt åt folket !

Ny mapp

Kommer att få uppleva ett kosläpp till inom en vecka. Grannarna på Frugårdens kött ska ha kosläpp och alla deras kor är på väg ut idet fria och jag är inbjuden att få vara med , nu ska jag inte springa i kapp med kossorna och jubla. Ni kan vara lugna :)
Jag ska ha ett litet bord och visa upp mig.
Göra lite reklam för mitt företag Erikas Taktila stunder.

Önskar nu alla en skön Maj!

Kram Erika

Ps. Kom på ko släppet den 9 Maj .
Jag kommer att ha fina erbjudanden Ds.

Bästa starten på morgonen

Vaknade idag med lite pirr i magen , så där förväntansfull man är när man ska göra eller utföra något man inte annars gör eller har gjort.
Jag och Elin nappade på ett erbjudande Anneli på A. Thoren Träning & Hälsa hade nu i april om att få personlig träning tillsammans. Det här kändes bra och rätt,
och idag var första träningen med Anneli här hemma.

Nu är det ju inte så att träning är något jag är främmande för , men detta är något nytt att man har en tränare som pushar och kikar på en och bara på mig.
Men det var lugnt, Anneli är så lugn och go och det kändes helt naturligt eller ja kanske inte haha… att stå där på min gräsplätt utanför stugan och kämpa i olika övningar och ha en som ropar 10 sek kvar hejaheja…det här fixar ni :)
Men så här efteråt känns det så bra och en bra början på något nytt och att våga utmana sig själv. Man kan mer än vad man tror.

DSC_0007

Kram Erika

Inspiration

Att bara få vara som man är och inte behöva se ut eller göra sig till , inga krav inga måsten och få ta dagen  som den kommer
det gillar jag .
Idag har det varit en sådan dag , då dagen bara fick komma och vara , man gör det där man bara vill och känner för.

DSC_0153
Men en liten träff blev det idag som var bokad sen innan och som jag såg mycket framemot , var träffen med Malin på Fröken foto.
Vi hade bestämt sen innan att vi skulle träffas och ta oss en promenad och jag skulle visa henne mina pärlor i skogen. Malin är ju fotograf och då tänkte jag att hon vill säkert få nys på vackra ställen där man kan fota, så tänkte jag :)

Om ni visste så härligt vi hade det .
Vi vandrade genom skogens stigar och solen sken ikapp med oss. Framme vid kvarnen som jag hade tänkt visa Malin tog vi fram våran lilla kaffekorg vi hade med oss.

DSC_0143

DSC_0126

DSC_0120 DSC_0133
Vi pratade och pratade och pratade lite till och vi delade med oss av vad som händer runt omkring oss och i vårat företagande.
Gav råd och tips till varandra ,hur man tänker och hur man själv skulle ha gjort.
Visst är det härligt hur man kan inspireras av varandra, även om man inte sysslar med samma sak. Inspiration behöver ju inte va att man gör lika.

Den här promenaden och fika stunden gav mig inspiration och jag känner mig nu så där galet nöjd med dagen och träffen med Malin .

Tack Malin !

DSC_01231
Hur har din söndag varit ?

Nu väntas en ny vecka och nya möjligheter
och Du!
VÄLJ saker att göra som får dig att må bra i veckan !
Kram Erika

Tralalala…lala

Tacksamhet är ordet jag känt i hela kroppen idag.
Ibland strömmar det över mig känslor av tacksamhet så man riktigt ryser i kroppen. Har ni också känt så ? för jag tror inte att jag är ensam :)
En skön känsla och man mår så där toppen. Det finns så mycket runt omkring en som man känner en stor tacksamhet över. Det behöver inte va stora saker ,det räcker men det lilla man väljer att se eller känna. Vissa dagar är det lättare att ta in än andra dagar.

037

Visst kan man bli lycklig över lite nya vårblommor utanför dörren.

042
Tror att man måste ha siktet och viljan inställt att välja att se och känna och ta in det.

Avslutade ”tacksamhets” dagen med att sjunga i kyrkan i kväll tillsammans med kören som jag började i efter Jul. Om ni visste va ljuvligt och roligt det var.

Kommer somna gott nu och vakna pigg imorgon :)

Kram Erika

 

Hallo!

Har ni undrat vart jag tagit vägen med bloggen ?
Ja det undrar jag med haha..
Tycker ju om att sitta och skriva och fundera över vad som händer runt omkring mig och få ned det på papper. Men de första månaderna på det här året har gått så fort på något sätt . Märklig känsla egentligen, för ni som har följt med här inne innan, har nog läst att jag från 1/1 är tjänstledig från min tjänst i kommunen och jobbar ”bara” hemma i min lilla stuga. Hade tänkt innan att bloggen ska uppdateras ofta , för det ska jag ha tid med, men så har det inte blivit får bli ändring på det :)

Ja dom här månaderna med jobb här  hemma har varit spännande och roliga.
Häftigt att bara kliva i mina tofflor och gå några meter, in i stugan och så var man på jobbet.
Inte behöva ta bilen. Måste nog erkänna att jag stortrivs med detta, har vant mig att bara vara på hemmaplan, för detta var ju drömmen.

Idag fick jag frågan om det inte blir tjatigt att stå och ge massage dagarna igenom . Men mitt svar är lätt NEJ !
Den röda tråden hos mig är den taktila massagen – lugn, skön massage och den hjälper till att minska stress. Det blir så rofyllt och vem vill inte ha en sån miljö omkring sig !
Jag tänker att jag vill ge varje kund en stund av harmoni och för mig är
Varje kund är unik . Varje kund vill jag ge vad den behöver . Varje kund är värd att må bra!

Så nu avslutar jag denna arbetsveckan och tar helg :)

Kram Erika

10460755_659401137503732_2435099142148983906_n