Glad, Gladare, Gladast….

Fick en fråga igår av en vän.
När känner jag mig glad eller som gladast?
Inte för att jag var sur eller tvär just då vid tillfället utan en fråga som bara dök upp i vårat samtal.
Tycker om att få frågor att fundera över och som får mig att tänka till .
Ja när är jag som gladast?
Svårt att precisera och inte en lätt fråga att besvara med en gång för det är ju så stort. Men i det största hela känner jag mig väldigt glad. Finns ju så mycket att glädjas över, pappret svämmar över av allt jag kan komma på, smått som stort.

Hur tänker du ? När är du som gladast?

Finns ju inget mått eller enhet på att var glad utan en känsla just för tillfället och stunden.

Namnlös

Vissa dagar känner man sig gladare än andra dagar och så finns det dagar som känns motigare och man får trampa på.
Tror att det är bra med olikheter, för skulle alla dagar och tillfällen vara glada skulle ju man inte glädjas av det lilla.

Idag är jag glad över den färdig lagade middagen som väntade på mig, när jag kom hem.

Kram Erika

4 reaktion på “Glad, Gladare, Gladast….

 1. hönapöna

  klurig och bra fråga som jag faktiskt har funderat lite på…
  jag är ingen sådär sprudlande person, och inte heller en sån som blir nere så lätt, jag är mer jämnglad.
  Fast det är klart… när jag får vara med min familj och barnen är harmoniska och mannen är så där galet fin som bara han kan vara – då är jag klart glad.
  Bra citat det där!

  Svara
 2. Kicki

  När är man som gladast…? Bra fråga… Jag tror att jag är som gladast mitt i vardagen faktiskt, när allt flyter och är som vanligt. När barnen har det bra i skolan, när jag trivs med jobbet och när mannen känner sig nöjd med tillvaron. Det behövs inte så väldigt mycket annat tror jag.

  Om man sen menar glad, i form av att man skrattar byxorna av sig, då ser jag ju gärna en film med sjuk humor. Eller träffar någon av mina mest galna vänner för att bara få skratta högt och länge, så att tårarna rinner :D

  Svara
 3. anette

  Jag är som gladast när allt flyter på och alla runt om mig inklusive jag själv mår bra och är nöjda. Bra fråga att tänka på i bland. Kram Anette

  Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>